Zene:

Kultusz

kultusz_robiamadeus_musor_kultusz
Share Button

Egy hazánkban még nem látott Radványi-filmet láthatnak Szolnokon

2017-10-11 10:43

Holnap kezdődik és egészen vasárnapig tart a 9. Nemzetközi Tudományos Filmfesztivál a szolnoki Tiszapart Moziban. Várhatóan nagyobb érdeklődésre számíthat Radványi Géza 1962-ben, Ausztriában készített Az óriáskerék című filmjének magyarországi premiere – mondta el Demeter István, a mozi vezetője. Közölte, hogy a Maria Schell főszereplésével forgatott Radványi-filmet eddig nem vetítették hazánkban és a fordítása sem készült el. Az Osztrák Kulturális Fórumnak köszönhetően megkapták a vetítés jogait, elkészítették a fordítást és a feliratozást, így Radványi Géza művét két alkalommal is ingyenesen vetítik a fesztiválon.

Share Button

Elkezdődik a Szolnoki Szimfonikus Zenekar új évada

2017-09-21 12:42

Pénteken a Francia körkép című koncerttel kezdetét veszi a Szolnoki Szimfonikus Zenekar új évada. A szezon nyitányán kedvelt francia zeneszerzők legismertebb műveit hallhatja a közönség – nyilatkozta az Amadeus Rádiónak Kádár Edit, a Szolnoki Szimfonikus Zenekar kommunikációs munkatársa.

 

Share Button

Újdonságok lesznek a Szigligeti kisebb színpadán a következő évadban

2017-09-01 10:07

Újdonságok lesznek a Szolnoki Szigligeti Színház Szín-Mű-Helyében a következő évadban. A teátrum kisebbik színpadán a fiatalokat megszólító előadáson kívül egy olyan este is lesz, amelyre már több mint tíz éve nem volt példa. A Szín-Mű-Hely következő idénybeli programjairól beszélt az Amadeus Rádiónak Kiss József, a színház művészeti vezetője.

 

Share Button

Holnap lesz a XXII. Katonazenekari Fesztivál Szolnokon

2017-08-31 11:00

Holnap lesz Szolnokon, a Tiszai Hajósok terén a XXII. Szolnoki Regionális Katonazenekari Fesztivál. Az eseményen öt zenekar mutatkozik be, amelyek külön-külön, illetve együtt is előadnak majd – nyilatkozta az Amadeus Rádiónak Molnár János őrnagy, a Légeriő Zenekar Szolnok karmestere.

 

Share Button

Restaurálják a Damjanich múzeum középkori okleveleit

2017-08-23 10:35

Mint arról korábban az Amadeus Rádió is beszámolt, restaurálják a Damjanich János Múzeum két oklevelét, amely a szakértők szerint akár Anjou Nagy Lajos és Luxemburgi Zsigmond eredeti aláírását is tartalmazhatja. A pergamenekbe eddig a korábbi tárolás miatt nem tudtak még belenézni – mondta az Amadeus Rádiónak Jámbor Csaba, az intézmény könyvtárosa.

 

Share Button

Természet Operaháza Tisza-tavi fesztivál

2016-04-03 13:26

fb borítókép_2016_3-1

3_logó

A “Természet Operaháza”, Magyarország nemzetközi színvonalú operafesztiválja lesz a Tisza-tavon. Európában három hasonló fesztivál létezik, melyek évente több százezer opera-rajongót vonzanak.

 

Share Button